Reklama
  • Poniedziałek, 13 lutego (10:05)

    Jak ułatwić trawienie pokarmów

Aby zapobiec problemom z trawieniem, spożywajmy rośliny, które zwiększają wydzielanie śliny i soku żołądkowego. Najlepiej dodawać wtedy do potraw chrzan, majeranek, miętę pieprzową, kminek, koper, rozmaryn, korzenie pietruszki.

Reklama

Możemy przygotować napar z imbiru. Zalewamy wtedy sproszkowane lub świeżo starte kłącze wrzątkiem i odczekujemy 5-10 minut. Kawałek imbiru wrzucamy też podczas parzenia czarnej lub zielonej herbaty.

Pomocne są też preparaty zawierające pro biotyki, czyli poży teczne bakterie.

Chwila dla Ciebie

Zobacz również

  • Wymieszaj ze sobą po 20 g liści maliny, szałwii oraz kwiatów rumianku. 1 łyżkę mieszanki zalej 1 szklanką wrzącej wody. Przykryj i odstaw do zaparzenia na ok. 15 min. Przecedź. Stosuj do płukania... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.