Reklama
  • Poniedziałek, 13 lutego (10:05)

    Jak ułatwić trawienie pokarmów

Aby zapobiec problemom z trawieniem, spożywajmy rośliny, które zwiększają wydzielanie śliny i soku żołądkowego. Najlepiej dodawać wtedy do potraw chrzan, majeranek, miętę pieprzową, kminek, koper, rozmaryn, korzenie pietruszki.

Reklama

Możemy przygotować napar z imbiru. Zalewamy wtedy sproszkowane lub świeżo starte kłącze wrzątkiem i odczekujemy 5-10 minut. Kawałek imbiru wrzucamy też podczas parzenia czarnej lub zielonej herbaty.

Pomocne są też preparaty zawierające pro biotyki, czyli poży teczne bakterie.

Chwila dla Ciebie

Zobacz również

  • Nawet gdy jest chora, nie boli, bo nie jest unerwiona. Warto więc raz na rok zafundować wątrobie kilka badań kontrolnych, zwłaszcza analizę krwi oraz ultrasonografię. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.